keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Ystävänpäiväleivos

Kakkupohja: (yksi uunipellillinen)
4 munaa
2 dl sokeria
1dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
Mansikkahillo

1dl kermaa
200 g rahkaa
vanilijasokeria

päällys:
4liivatelehteä
2 munaa
1 dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g ranskankermaa
1tl vanilijasokeria
0,5 tl vanilija uutetta

koristeeksi
Pursutettua kermavaahtoa
sulatutetusta suklaasta tehtyjä koristetita
sydänkarkkeja

Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten munasokeri vahhtoon. Kaada taikina Leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä. Kun pohja on täysin jäähtynnyt. Laita se puoliksi keskeltä. Etsi pohjan puolikkaan kokoinen vuoka jossa on korkeat reunat. Laita pohjan puolikas astiaan. Kostuta hieman pohjaa maidolla tai mehulla (ei kuitenkaan mitään kovin voimakasta). Sivele mansikka hilloa pohjan päälle. Vatkaa kaikki kakkuun tulevat kermavaahdot hyväksi vaahdoksi. erottele 2/3 osaa vaahdosta ja säästä loput leivosten koristeluun jääkaapissa (tällöin vaahto ei pääse lämpiämään). Lisää isompaan osaan kermoista rahka ja vanilija sokeri. Levitä rahka-kerma seos mansikkahillon päälle. Laita toinen puolikas kakkupohjasta rahkaseoksen päälle. Muista taas hiukan kostuttaa (varsinkin jos leivoksia ei syödä vielä samana päivänä. Laita pohja nyt jääkaappiin hetkeksi.

Valmistetaan päällys. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan. Vatkaa muna ja sokeri vaandoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta vanilija sokerilla ja vanilijauutteella. Lämmitä noin 2-3 rkl verran maitoa. Purista liivatteet kuivaksi ja laita ne maidon sekaan. Kaada liivate-maito neste ohuena nauhana koko ajan sekottaen (mielummin konneella sekottaen ja kovaa ettei taikinaan jää liivate möykkyjä) taikinaan. Ota pohja pois jääkaapista ja taikina päälle. Nyt on erittäin tärkeää että koko tekele saa olla rauhassa jääkaapissa, niin kauan että kakku on todella hyytynnyt.  itselläni oli noin 2h. sitten leikkaan kakusta oman kokosia palasia ja koristelet ne oman makusi mukaan. Itse otin loput kermavaahdosta ja pursotin sen leivosten päälle ja sulasta suklaasta tein koristeja ja sattumalta löysin lähikaupasta marmelaadi sydämmiä.

Leivos on makea joten jos ei tykkää makeasta niin ei välttämättä tästäkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti