Tää
olikin mulle ihan uus tuttavuus. Eli en oo koskaan tehny
Merimiespihvejä. Todistan ehkä itteni hölmöksi mutta luulin niitä ihan
pihveiksi, mutta sehän olikin laatikkoruoka :D Olin myös aika
positiivisesti yllättynny ruuan mausta ja siintä kuinka hyvää siintä
loppujen lopuksi tuli.
400g jauhelihaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
Reilu 1kg perunoita (mun vuoka on niin pieni niin otin vaan puoli kiloa perunoita)
2 isoa porkkanaa
2 sipulia
2 rkl vehnäjauhoja
voita
4 dl vettä
1 pullo ykkös olutta (en käyttänny vaan tein kuumasta vedestä ja lihaliemikuutiosta seoksen)
1 tl suolaa
mustapippuria
Viipaloi perunat, porkkanat ja sipulit. Laita raa'an
jauhelihan sekaan suola ja pippuri ja muotoile niistä pieniä lättäniä
pihvejä ja pyörittelene vehnäjauhoissa ja paista pannulla öljyssä (ota
talteen pihveistä tuleva rasva ja kaada se loppuvaiheessa vuokaan ennen
uuniin laittoa). Itse paistoin tosin pihvit uunissa leivinpaperin
päällä, koska oli monta rautaa sillä hetkellä tulessa. Otin
samallalailla siintä rasvan talteen. ota iso paistin vuoka mihin ladot
vuoronperään perunat, porkkanat sipulit ja pihvit. Aina niin että
perunat jäävät kuitenkin päälimmäisiksi. Kaada olut, vesi ja paistorasva
vuokaan. Lisää suolaa ja pippuria päälle. Itse laitoin vielä hieman
aurajuustoa ja juustoa päälle. Paista uunissa 150-175 asteessa 1-1
1/2tuntia (itselläni oli lähemmäs 2 tuntia.
Ja sit ei muuta kun nauttimaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti