lauantai 23. tammikuuta 2016

Aleksanterinleivokset

Meinasin revetä kauhusta kun näitä tein. ensinnäkin taisi olla aivan liian kauan uunissa koska hajosi melkein käsiin koko levy. Onnneksi sain kuitenkin jotain kyhättyä kasaan. Eli tää ei oikein ollu mun juttu, ja ihan liian makeeta mun suuhun.
(varotuksen sana, kuvat tulevat tälläkertaa kännykästä kun kameran piuha lähtikin jonnekkin litomaan)

ALEKSANTERINLEIVOKSET
Pohja:
200g voita
1dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
(itse lisäsin hieman kaakao jauhetta, tosin muista vähentää jauhoja)

Täyte:
200g mansikkamarmeladia
(itse lisäsin hieman vanilijagreemijauhetta ja kermaa, sekotettuna)
Pinnalle:
3 dl mansikanmakuista tomusokeria
n. 2 rkl vettä
tummaa sukalaata

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kanamuna vatkaten. sekoita kuivaaineet ensin yhdessä sekaisin ja sitten voi/sokeri/muna seokseen. Kaada uunipellille joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia niin että pohja on kypsä mutta ei liian tumma päältä.
Leikkaa taikina levy puoliksi ja levitä taytteet toiselle levynpuolikkaalle. Nosta toinen levy päälle. leikkaa levyt neliöiksi.
Valmista sokeri massa tomusokerista ja vedestä. Seos ei saa olla liian kovaa, jolloin se ei levity, eikä myöskään liian löysää, koska silloin se ei pysy leivosten päällä. Oikeisiin Aleksanterinleivoksiin tulisi sulattaa vesihauteessa suklaata ja vedellä si viivoiksi leivosten päälle. Itse en jaksannut alkaa sulattamaan (koska oli ihan varma et olen jollaisn tasolla munannu ihan koko jutun, joten raastoin sukalaata leivosten päälle.
Ulkonäen ei kannata antaa hämätä sillä ne olikin ihan syötäviä!

Love Cadi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti