Meinasin revetä kauhusta kun näitä tein. ensinnäkin taisi olla aivan
liian kauan uunissa koska hajosi melkein käsiin koko levy. Onnneksi sain
kuitenkin jotain kyhättyä kasaan. Eli tää ei oikein ollu mun juttu, ja
ihan liian makeeta mun suuhun.
(varotuksen sana, kuvat tulevat tälläkertaa kännykästä kun kameran piuha lähtikin jonnekkin litomaan)
ALEKSANTERINLEIVOKSET
Pohja:
200g voita
1dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
(itse lisäsin hieman kaakao jauhetta, tosin muista vähentää jauhoja)
Täyte:
200g mansikkamarmeladia
(itse lisäsin hieman vanilijagreemijauhetta ja kermaa, sekotettuna)
Pinnalle:
3 dl mansikanmakuista tomusokeria
n. 2 rkl vettä
tummaa sukalaata
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kanamuna vatkaten. sekoita kuivaaineet
ensin yhdessä sekaisin ja sitten voi/sokeri/muna seokseen. Kaada
uunipellille joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista uunissa 175
asteessa 15-20 minuuttia niin että pohja on kypsä mutta ei liian tumma
päältä.
Leikkaa taikina levy puoliksi ja levitä taytteet toiselle levynpuolikkaalle. Nosta toinen levy päälle. leikkaa levyt neliöiksi.
Valmista sokeri massa tomusokerista ja vedestä. Seos ei saa olla
liian kovaa, jolloin se ei levity, eikä myöskään liian löysää, koska
silloin se ei pysy leivosten päällä. Oikeisiin Aleksanterinleivoksiin
tulisi sulattaa vesihauteessa suklaata ja vedellä si viivoiksi leivosten
päälle. Itse en jaksannut alkaa sulattamaan (koska oli ihan varma et
olen jollaisn tasolla munannu ihan koko jutun, joten raastoin sukalaata
leivosten päälle.
Ulkonäen ei kannata antaa hämätä sillä ne olikin ihan syötäviä!
Love Cadi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti